949 poze   37231 vizite

Strudel cu mere cubulete

Ingrediente

6 mere (~750 gr)
5 linguri zahar
1/2 pachet unt
1/2 lingurita amidon sau faina (eu am pus faina)
Aluat foietaj Linco 1 kg
Scortisoara
zahar vanilat 2 pliculete
stafide
1 mana de nuca taiata feliute
1 ou
2 linguri lapte

Aluatul de foietaj trebuie sa fie decongelat in prealabil (la temperatura normala, insa atunci cand se lucreaza cu el , el trebuie sa fie rece, deci dupa decongelare il punem in frigider jumatate de ora.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Se curata merele de coaja si samburei. Se taie felii apoi cubulete mai marisoare. Se pun la calit impreuna cu untul, cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se lasa la calit pret de 5-10 minute pana se inmoaie putin merele. Se desface jumatatea de lingurita de faina intr-un strop de apa si se adauga in compozitia merelor. Amidonul/faina are rolul de a lega sucul ce il lasa merele.
Le lasam la racit si adaugam nuca si scortisoara.

Asezam aluatul pe blatul de lucru, pe folia in care este ambalat si taiem cu un cutit foarte bine ascutit in patratele de aprox. 10x10 cm. Fiecare patratel este apoi intins usor cu degetele, in mijlocul lui se adauga cate 2-3 lingurite de mere calite. Se ung marginile patratului cu putina apa rece, (aceasta are rolul de a lipi bine marginile) si se se lipsec intre ele formand un triunghi. marginea se apasa apoi cu dintii de la o furculita. Asezam strudelele in tava tapetata sau imbracata in folie/hartie de copt, le ungem cu oul desfacut cu lapte. Peste fiecare strudel presaram apoi zahar tos (de prefera brun, eu nu am avut).

Se pune tava la cuptor aprox. 25-30 minute, cand sunt gata, se lasa la racorit putin si se mai presara cu un praf de scortisoara.

Sper sa va fie pe plac!
Pofte Mari!
2
2
4
4
8
8
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
16
16

Comentarii album • 7
Nume:



carmencitavio 24 februarie 2014  
Super bine arata trigoanele tale cu mere,un deliciu cu aroma de scortisoara!
Răspunde Raportează
pistilica 21 februarie 2014  
bunnnn!
Răspunde Raportează
karmens 21 februarie 2014  
:-) Promit ca de vei veni in vizita, o sa te astept cu unul aburind, pudrat, bine zaharisit si scortisorat mama mama, ca prea imi lauzi tu mie bucatele:-)Parol!
Răspunde Raportează
pistilica 21 februarie 2014  
eiii de ar fi unele fete de pe SP aproape de mine ce bine ar fi...dar asa...pun mana si-mi fac daca mie pofta ...e mai ieftin,mai usor decit sa vina pina acolo!
Răspunde Raportează
karmens 21 februarie 2014  
:-))))))))
Răspunde Raportează
danielanita 21 februarie 2014  
Detalii despre compozitie?
Răspunde Raportează
karmens 21 februarie 2014  
Dorinta ti-a fost indeplinita. Am postat reteta!:-) Cu drag, Carmen
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.