De Craciun am primt cadou, de la iubita fiului meu cel mic, o tava pentru cupcakes si briose si doua rezerve de hartiute aferente. Ieri am facut prima incercare. Rezultatele le impartasesc cu voi, fotografiile si reteta le gasiti mai jos.
Ingrediente pentru 12 bucati
Inainte de orice, se incinge cuptorul la 170 de grade.
2 oua 6 linguri zahar tos 10 linguri de ulei 20 linguri lapte 10 linguri de faina sau 8 de faina si 1lingura si jumatate de cacao un varf de lingurita de sare fina 1/2 pliculet de praf de copt zahar vanilat 3 pliculete 1/2 sticluta de esenta de vanilie sau de rom in cazul in care le faceti cu cacao
Mixam oualele, cu prafuletul de sare, pana acestea isi schimba culoarea (1-2 minute). Adaugam cele 6 linguri de zahar si cele trei pliculete de zahar vanilat si mixam totul la viteza maxima. Cand compozitia si-a triplat volumul (dupa aproximativ 10-15 minute) adaugam pe rand uleiul si laptele continuand amestecarea la viteza mare.
Separat, amestecam faina (si cacao) si praful de copt.
Adaugam ingredientele uscate in compozitia de oua, alaturi de esenta de vanilie/sau rom.
Amestecam, acum, cu mixerul pret de cateva secunde, insa la viteza cea mai mica a acestuia.
Punem in fiecare forma cate o foita de hartie si adaugam aluat, umpland fiecare forma aproximativ trei sferturi. Tot acum puteti adauga: fructe de padure, ce au fost in prealabil date prin putina faina, bucatele de ciocolata, stafide, etc (fiecare dupa gustul si preferintele sale).
Le punem la copt 25 de minute. Le lasam sa se raceasca in forme 10 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca complet.
Le poti pudra cu zahar sau le poti face un frosting. Eu am facut un frosting de tiramisu, o crema de trufe si unul simplu cu sirop de fructe de padure. "Inspiratia" am luat-o de pe google, eu fiind incepatoare in ale acestor copturi si inca nu mi-am definit inca bine preferintele.
Ce bine arata!!! Sunt si eu intr-o perioada de experimente cu muffins. De ceva vreme, m-am oprit la reteta asta: mixez 3 oua cu 6 linguri zahar pana se dubleaza volumul. Separat, topesc 100g ciocolata amaruie in 200g smantana dulce. O las sa se domoleasca si o torn peste galbenusuri, amestec, pun praf de copt si 6 linguri faina. Pun fructe confiate sau ciocolata bucatele. Ies foarte fine si pufoase. Nu am apucat niciodata sa le fac crema, s-au mancat repede.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.