Ingrediente 500gr faina; 3 galbenusuri; 25 gr drojdie; 7 linguri de zahar; 100 gr unt; 250 ml lapte; 2 pliculete zahar vanilat; 1 sticluta esenta de rom; coaja rasa de lamaie si de portocala; zahar pudra
Mod de preparare Punem drojdia intr-un vas mic impreuna cu o lingura de zahar, amestecand pana se lichefiaza. Adaugam apoi la drojdia lichefiata 1 lingurita faina si 3 linguri lapte si le amestecam. O lasam sa se umfle aproximativ 10-14 min.
Intr-un alt vas punem faina si adaugam drojdia. Frecam, separat, galbenusurile cu cele 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si esenta de rom. Acest amestec de galbenusuri, coaja rasa se lamaie si de portocala le turnam peste faina. In laptele usor incalzit punem untul taiat cubulete si il topim Adaugam si laptele peste faina si framantam bine aproximativ 15 minute. Aluatul trebuie sa se desprinda de pe peretii vasului. Acoperim apoi cu un prosop vasul si lasam la crescut, la cald aproximativ o ora.
Pudram blatul de lucru cu un strop de faina si rasturnam aluatul. Il intindem cu sucitorul, grosimea de 1 cm. Taiem aluatul in forma rotunda cu un pahar sau cu o alta forma si le lasam iar la crescut (~15 min).
Punem 500 ml de ulei la incins. Adaugam pe rand gogoselele la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus. Le scoatem pe un platou pe care am asezat in prealabil un servet de hartie. Nu le asezati unele peste altele intrucat sunt moi si se vor lasa.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.