949 poze   37291 vizite

Gogosele

Ingrediente
500gr faina; 3 galbenusuri; 25 gr drojdie; 7 linguri de zahar; 100 gr unt; 250 ml lapte; 2 pliculete zahar vanilat; 1 sticluta esenta de rom; coaja rasa de lamaie si de portocala; zahar pudra

Mod de preparare
Punem drojdia intr-un vas mic impreuna cu o lingura de zahar, amestecand pana se lichefiaza. Adaugam apoi la drojdia lichefiata 1 lingurita faina si 3 linguri lapte si le amestecam. O lasam sa se umfle aproximativ 10-14 min.

Intr-un alt vas punem faina si adaugam drojdia. Frecam, separat, galbenusurile cu cele 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si esenta de rom. Acest amestec de galbenusuri, coaja rasa se lamaie si de portocala le turnam peste faina. In laptele usor incalzit punem untul taiat cubulete si il topim Adaugam si laptele peste faina si framantam bine aproximativ 15 minute. Aluatul trebuie sa se desprinda de pe peretii vasului. Acoperim apoi cu un prosop vasul si lasam la crescut, la cald aproximativ o ora.

Pudram blatul de lucru cu un strop de faina si rasturnam aluatul. Il intindem cu sucitorul, grosimea de 1 cm. Taiem aluatul in forma rotunda cu un pahar sau cu o alta forma si le lasam iar la crescut (~15 min).

Punem 500 ml de ulei la incins. Adaugam pe rand gogoselele la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus. Le scoatem pe un platou pe care am asezat in prealabil un servet de hartie. Nu le asezati unele peste altele intrucat sunt moi si se vor lasa.

La final le pudram cu zahar pudra si le servim.

Din aceasta cantitate am facut 60 de gogosele.
20140125_185151
20140125_185151
20140125_185108
20140125_185108
20140125_185059
20140125_185059
20140125_182608
20140125_182608
20140125_182327
20140125_182327
20140125_181504
20140125_181504
20140125_174433
20140125_174433
20140125_174413
20140125_174413
20140125_174237
20140125_174237

Comentarii album • 8
Nume:



carmencitavio 26 ianuarie 2014  
Ce frumoase si umflatele sunt!Sa va fie de bine!
Răspunde Raportează
karmens 26 ianuarie 2014  
Multumim, multumim!
Răspunde Raportează
daniela 26 ianuarie 2014  
Mmmmmm ce merg cu un pic de dulceata de cirese amare sau soc... belea
Răspunde Raportează
karmens 26 ianuarie 2014  
Asa zicea si feciorul meu, cand le-a vazut...
Răspunde Raportează
floralia 25 ianuarie 2014  
Ce bine arata! Si ce bune sunt... mmmm!!!
Răspunde Raportează
karmens 25 ianuarie 2014  
Multumesc! Au fost apreciate...
Răspunde Raportează
oskar 29 ianuarie 2014  
Nu ma indoiesc nicio clipa de asta!
Răspunde Raportează
karmens 29 ianuarie 2014  
:-) Heiii draga mea, mi-au lipsit comentariile tale.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.