949 poze   41860 vizite

Cheesecake japonez

Ingrediente:
400 gr crema de branza Pilos
50 gr unt
5 oua
125 gr. zahar
20 gr. amidon alimentar
150 ml lapte
Tava chec cu peretii inalti

Ungem cu unt tava si tapeteaza-o cu hartie de copt, astfel incat marginile hartiei sa depaseasca 1 cm marginile tavii. Incingem cuptorul la 180°C.

Separam oualele si punem albusurile la congelator cateva minute, pana cand incep sa inghete pe margini. Crema de branza se incalzeste foarte putin la microunde. Incalzim si untul la bain-marie, adaugam in el crema de branza si amesteca bine. Intr-un bol amestca albusurile de ou si 20gr de zahar. Adauga amidonul cernut.

Incalzim laptele pana aproape sa dea in clocot. Adaugam galbenusurile si pune amestecul la bain-marie amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Toarna acest amestec peste crema de branza cu unt pregatita mai devreme. Amesteca bine.

Bate spuma albusurile cu restul de zahar, adaugate treptat. Spuma de albus trebuie incorporata incet in amestecul de crema de branza. Toarna totul in tava pregatita initial.

Aseaza tava cu cheesecake intr-o alta tava mai adanca si adauga apa, astfel incat sa ajunga la 1-1.5 cm din inaltimea tavii de cheesecake. Coace astfel 15 minute la 180C, apoi redu temperatura la 160C si mai coace inca 25 de minute, pana cand capata o culoare galben aurie. Opreste cuptorul si mai lasa prajitura in tava inca 40 de minute.

Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, lasa-o sa se raceasca in tava si apoi pune-o si la frigider pana la racire completa. Abia acum poti sa o scoti din tava si sa o ornezi dupa gust si imaginatie.
20140112_133407
20140112_133407
20140112_133448
20140112_133448
20140112_133210
20140112_133210
20140112_133227
20140112_133227
20140112_133337
20140112_133337

Comentarii album • 6
Nume:



floralia 29 ianuarie 2014  
Multumesc pentru reteta! Abia azi am vazut-o.
Răspunde Raportează
floralia 13 ianuarie 2014  
Doamne, ce apetisant arata! Ai o reteta? Ne place si noua cheesecake-ul dar nu am o reteta grozava.
Răspunde Raportează
karmens 13 ianuarie 2014  
Draga mea, voi reveni, promit, intr-una din zilele viitoare cu reteta.
Răspunde Raportează
floralia 13 ianuarie 2014  
Ok, astept :)
Răspunde Raportează
carmencitavio 12 ianuarie 2014  
Foarte frumos ornat...si cred ca a fost un deliciu!De altfel,mai toate prajiturile ce contin crema de branza sunt excelente!
Răspunde Raportează
karmens 12 ianuarie 2014  
Multumesc...Intr-adevar sunt foarte bune.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.