Un alt Cheesecake, in doua editii (la cererea "consumatorilor") :)
Ingrediente
Blat 250 gr biscuiti digestivi 80 gr unt
Crema de branza 800 gr .branza dulce cremoasa (eu folosesc branza de vaci pentru clatite(1 kg) de la Lidl) 250 gr. Zahar 35 gr. faina 5 oua 200 ml frisca lichida sau smantana grasa 3 pliculete zahar vanilat (eu folosesc burbon, insa acesta inchide putin culoarea compozitiei)
Topping 400 gr fructe de padure congelate (fie varsate fie la punga) 2-3 linguri zahar tos 1 lingurita mica amidon alimentar
Pozitionati temperatura cuptorului la 160 C daca este cuptor electric sau 180 grade daca este cuptor pe gaz si faceti preincalzirea acestuia.
Luati o forma de copt rotunda cu diametrul aprox. 23 cm, cu margine detasabila, unge forma cu unt si tapeteaza-o apoi, atent, cu hartie de copt.
Puneti biscuitii digestivi la blender si maruntitii fin, amestecati cu untul topit in prealabil, adaugati 1-2 linguri de zahar si optional cateva bucatele de ciocolata date pe razatoarea mare. Amestecati bine iar rezultatul intindeti-l in forma de copt. Asezati forma in cuptorul incalzit pret de 10 minute.
Se mixeaza 1-2 minute, pe viteza mica, branza, se adauga zaharul si faina si se amesteca tot aprox. 2-3 minute si tot pe viteza mica. Adaugam apoi ouale, pe rand, amestecand pret de cateva secunde, dupa fiecare ou adaugat in compozitia de branza. La sfarsit adaugam frisca/sau smantana, zaharul vanilat si amestecam usor, de aceasta data fara mixer (cu o lingura sau spatula de silicon).
Turnam compozitia in forma de copt. Asezam forma intr-o tava cu apa (bain-marie) si le introducem la cuptor. Atentie! Daca forma dvs nu se inchide ermetic, se va imbraca in prealabil cu folie de aluminiu si abia apoi se aseaza in tava cu apa.
Se lasa la copt, pret de 90 de minute bune, pana ce chipul prajiturii devine usor rumen. Daca se intampla a se “imbujora” inainte de vreme, acoperiti cu o bucata de hartie de copt, ce a fost udata in prealabil. In cuptor prajitura se v-a umfla un pic, dupa care v-a reveni la inaltimea finala. Tips: prajitura la finalul procesului de coacere are marginile ferme iar parte din mijloc usor lichida.
Se lasa dupa copt inca 1 ora in cuptorul intre-deschis, astfel evitandu-se lasarea prajiturii.
Dupa ce se odihneste la cuptor, se mai lasa inca 4 ore sau peste noapte, ca sa se lege bine aromele intre ele. Abia apoi, daca evident ati rezistat tentatiei, urmeaza sa o ornati si sa savurati o felie din aceasta minunata prajitura.
Topping-ul Fructele de padure se pun intr-un vas cu cele 2-3 linguri de zahar. Cand au inceput sa se dezghete, nefiind insa total dezghetate se pune vasul pe foc (foloseste medoda bain-marie) pana cand compozitia s-a dezghetat total, adaugam apoi lingurita de amidon, desfacuta cu putina apa rece si fierbem pana toppingul incepe sa se inchege. Se lasa la racit si se adauga peste prajitura.
Tips: Se taie cu un cutit a carui lama a fost usor incalzita in prealabil. Asa taietura va fi una curata.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.